Slide 1
HISTORIA
& arvet
Image is not available

Lau Kar-Leung, även känd som Liu Chia-Liang, var en Hongkong-baserad kinesisk skådespelare, filmskapare, koreograf och kampsportare. Lau är mest känd för filmerna han gjorde på 1970- och 1980-talen för Shaw Brothers Studio. Ett av hans mest kända verk är The 36th Chamber of Shaolin med Gordon Liu i huvudrollen, samt Drunken Master II med Jackie Chan i huvudrollen.

Slide 1
Mästaren
Mark Houghton
Image is not available

Mästaren Mark Houghton gav sin Sifu, Lau Kar Leung ett löfte innan han dog, och det var att föra vidare Lau familjens arv så att hans Sifus livsverk skulle fortsätta att spridas över hela världen. Här har du en unik möjlighet att få ta del av en historisk skatt och genuin Kung Fu som i rakt nedstigande led, gått i arv genom generationerna.

Slide 1
Sifu
Roger Engmalm
Image is not available

Roger har mer än 40 års erfarenhet av kampsport och stridskonst idag. Han fortsätter att själv träna och arbetar hårt för att utveckla sin Kung Fu och organisation, samt för att bidra till stilens utveckling. Roger är formell elev under den erkände mästaren Mark Houghton, 9 Duan, Lau familjens arvtagare och överhuvud. Roger blev nyligen graderad av sin Sifu till 6 Duan, Golden Tiger.

Slide 1
Vapenträningen
Image is not available

Vapenträningen i Hung Gar-stilen kan spåras tillbaka ända till den krigföring som rasade mellan olika fraktioner vid tiden för Shaolins buddhistiska tempels undergång. Precis som med andra traditionella stridskonster så är vapenträning en viktig del av kung fu artens repertoar och eleverna måste lära sig att hantera varje vapen grundligt och verkligen förstå hela bredden av dess potentiella användningsområden i strid.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 Skandinavien

hitta en skola nära dig

Lär dig

Lau familjens Hung Kuen


Familjen Lau Hung Kuen Scandinavia 

Välkommen till The Lau Family Hung Gar Scandinavias hem. Vår vision är att sprida Lau Family Hung Gar till världen. Vi finns etablerad i 7 länder!

KELNER - On To Something New

Den officiella musikvideon till den flerfaldigt prisbelönta dokumentären I am the White Tiger
findmyway.png

I am the White Tiger

Stuntmannen, actionregissören och kampsportslegenden Mark Houghton berättar sin historia om att ta sig in i Hongkongs filmindustri, hans kamp med skador och depression, och löftet han gav till sin lärare, den legendariske filmskaparen Lau Kar Leung.

i-am-the-white-tiger.png